Missä käydä ja mitä tehdä Virossa?

Monelle tulee Virosta mieleen vain maan pääkaupunki Tallinna. Tallinna on suomalaistenkin rakastama lähimatkakohde, ja lähes jokainen suomalainen on vieraillut Tallinnassa. Harva on kuitenkaan tutustunut laajemmin mitä Virolla on tarjottavanaan. Lue alta vinkit mitä kaikkea voitkaan tehdä Virossa!

Tallinna

Viron pääkaupunki Tallinna on maan tunnetuin lomakohde. Tallinnassa keskiaikaiset rakennukset ja vanha kulttuuri kohtaavat modernin kaupunkielämän kiehtovalla tavalla. Tallinnassa riittää nähtävää ja koettavaa useammalle päivälle. Jos tykkäät shoppailla, suuntaa Tallinnan keskustaan, josta löytyy useita ostoskeskuksia, kuten Rotternmann City, jossa on kaikki Tallinnan parhaat putiikit.  Keskustassa kannattaa käydä myös Freedom Squarella, jossa järjestetään konsertteja ja festivaaleja. Kesäisin ehdoton must go- paikka on myös Piritan kaupunginosa. Piritassa on lomailijoiden suosima uimaranta, seikkailupuisto sekä huvivenesatama. Piritassa sijaitsee myös Viron korkein rakennus, Teletorni, josta pääset katsomaan  Tallinna aivan uudesta perspektiivistä.

Koko Viron suosituin nähtävyys on Tallinnan vanhakaupunki. Vanhankaupungin mukulakivikaduilla kävellessäsi voit tuntea historian havinan, sen keskiaikaiset rakennukset ja miljöö ovat säilyneet tähän päivään asti lähes muuttumattomina. Vanhassakaupungissa on runsaasti upeaa arkkitehtuuria ja historiallisia kirkkoja ihasteltavaksi, kuten esimerkiksi Pyhän hengen kirkko, joka hurmaa barokkilaistyylisellä arkkitehtuurillaan. Vanhassakaupungissa on myös laaja valikoima museoita, joissa kannattaa poiketa mikäli kulttuuri kiinnostaa enemmänkin. Vierailun arvoinen paikka on myö Raatihuonentori, jossa on ajan saatossa järjestetty juhlien ja markkinoiden lisäksi myös teloituksia. Nykyisin torilla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja aina kesäisin tori täyttyy terasseista.

Pärnu

Jos haluat lomailla kaikessa rauhassa lähellä luontoa kaukana kaupungin hälystä, on Pärnu juui oikea valinta sinulle. Pärnu on lounais- Viron  rannikolla sijaitseva idyllinen kesäkaupunki, joka tunnetaan valkoisista hiekkarannoista ja kylpylöistä. Kesäisin Pärnun valkeat hiekkarannat ja  ”Viron paras auronko” houkuttelevet kaupungin täyteen lomailijoita. Pärnua ei siis suotta kutsuta Viron kesäpääkaupungiksi. Jos pelkkä auringonotto ja rentoutuminen eivät kuitenkaan riitä sinulle, Pärnusta löytyy myös menoa ja meininkiä sitä kaipaaville. Seikkailunhaluiset voivat kokeilla vesihiihtoa, purjehtemista tai kanottimelontaa pitkin Pärnujokea. Pärnu on samaanaikaan rauhallinen, mutta myös yksi Viron nuorekkaimmista kaupungeista. Pärnun yöelämä on vauhdikasta ja kesällä kaupunki isännöi nuorten suosimaa Weekend goes Baltic- festivaalia.

Viron saaristo

Virossa kannattaa suunnata etenkin kesällä Lounais- Viron saaristoon, jolloin saarten kaunis ja koskematon luonto on parhaimmillaan. Aktiivilomailijoita varten saarilla on loistavat pyöräily- ja patikointimahdollisuudet sekä mielenkiintoisia retkikohteita, kuten majakoita ja vanhojen linnoitusten raunioita. Rennommat lomailijat voivat nauttia ylellisisistä kylpylöistä ja ihanasta luonnonrauhasta. Viron suurimmat saaret ovat Saarenmaa ja Hildenmaa, mutta myös pienemmät saaret, Muhu ja Kihnu ovat tutustumisen arvoisia. Saarien väliset välimatkat ovat pieniä ja lomalla kannattaakin tehdä ”saarikierros” Viron saaristossa.

Itä- Viro ja Narvan kaupunki

Itä- Viro ei ole perinteisesti ollut matkailijoiden suosiossa, ja alueen kiehtovuus onkin valitettavasti jäänyt monelta lomailijalta kokematta. Itä-Virossa venäläisen kulttuurin vaikutus näkyy selvästi ja 80% alueen väestöstä puhuu venäjää.  Itä- Virosta löytyy monia kauniita ja jännittäviä paikkoja jokaisen lomailijan makuun. Narvan kaupungissa pääset tutustumaan historiallisesti merkittävään nähtävyyteen, keskiaikaiseen Narvan linnaan ja siellä sijaitsevaan museoon. Itä- Virossa on myös monia upeita luontokohteita kuten Toilan puisto,vesiputouksia sekä henkeäsalpaavan kauniita vaellusreittejä. Myös jännittävämpiä aktiviteetteja on tarjolla, nimittäin viime vuosien aikaan Itä- Viroon on rakennettu useita seikkailupuistoja, jotka saavat takuulla adrenaliinin virtaamaan suonissasi.